Cadeautip & DIY: Sharpie mug

P1070393-2P1070391-2P1070394-2

Pinterest en Youtube staan er vol mee: De sharpie mug! Het idee is om een kale mok zelf te versieren met een stift. Superleuk en de mogelijkheden zijn eindeloos!

De algemene instructies zijn simpel: Pak een mok, pak een sharpie/merkstift en tekenen maar. Ik heb het geprobeerd, verschillende soorten stiften en verschillende methodes van inbakken, maar helaas: met een gewone merkstift werkt het niet. Het blijft wel wat beter zitten dan voor het inbakken, maar als je even stevig afwast gaat het er gewoon weer af! Heel jammer, want ik vond het idee echt heel leuk, maar ik heb de oplossing gevonden: porseleinstiften.

P1070393

Ik heb deze set Porcelain Brushpens van Edding gekocht. Wel een stuk duurder dan een simpele merkstift, ik heb €11,70 betaald. Maar dan heb je ook wat, want het werkt perfect en dit blijft wél supergoed zitten.

P1070391

Wat je nodig hebt is een mok, stiften en een leuk idee. Google vooral even, er zijn hele leuke designs te vinden!

P1070394

Ik ben – heel verrassend – gegaan voor een kat-design. Je wast de mok eerst even goed af en dan kun je er gewoon met de stiften op tekenen. Foutjes kun je heel gemakkelijk corrigeren met een watje of wattenstaafje met alcohol.

P1070395

Ik ben gegaan voor een zwarte print, maar voor het detail heb ik op het oor een groen hartje getekend.

P1070398

Als je tevreden bent met je designs, dan kun je deze inbakken! Je plaatst de mok in een voorverwarmde oven van 160°C voor 25 minuten. Als de tijd om is zet je de oven uit en laat je de mok afkoelen in de oven. Klaar!

Het blijft heel goed zitten, ik ben om te testen even stevig over de print gegaan met een afwasborstel, maar het gaat er niet af! Wat bij de gewone merkstiften dus wel gebeurde. Op de verpakking van de stiften staat dat het ook vaatwasserbestendig zou moeten zijn. Dat heb ik zelf nog niet geprobeerd omdat ik de mok meegenomen heb naar mijn werk (al die plastic bekertjes vind ik onzin!), maar als de mok binnenkort eens in de vaatwasser gaat zal ik jullie updaten!

Ik heb er nu eentje gemaakt, omdat ik het eerst even wilden uitproberen, maar ik heb de mokken al in huis om er nog meer te maken! Superleuk cadeautje voor Sinterklaas of Kerstmis toch? Leuk om te maken en een leuk persoonlijk cadeautje om te geven. Je kunt er alle kanten mee op!

Ga jij ook een mok of ander servies betekenen? Stuur me een foto!
(Twitter: @aDandelion / Instagram: @dandelion.dandelion)

~Marieke

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s