Halloween: Doodkapje

P1070238-2P1070241-2P1070258-2

Afgelopen vrijdag was Halloween! Ik hoop dat het in Nederland populairder blijft worden, ik vind het echt zo leuk! Eén van mijn favoriete feestdagen! Zaterdagavond had ik een feestje, en ik was verkleed als Doodkapje. Zoals Roodkapje, maar dan bloederiger.

P1070257

De cape heb ik zelf gemaakt. Een tijdje geleden had ik een oud (en stinkend!) gordijn gevonden bij het grofvuil, die was perfect hiervoor! Even goed gewassen en toen om de gaten heen geknipt om de cape te maken. De jurk is van HEMA en het korsetdingetje van eBay. Het mandje is een winkelmandje met een lap stof eromheen.

P1070258

Smile! Ik heb met vloeibare latex een nepwond gemaakt, die ik heb bewerkt met make-up en nepbloed. Ik realiseerde me pas toen ik bezig was dat het misschien niet een heel goed idee was om vloeibare latex in mijn wenkbrauw te smeren. En dat bleek ook wel, toen ik het er af ging halen heb ik best wel wat haartjes meegetrokken! Gelukkig zie je er nauwelijks iets van. Verder heb ik nog wat schaafwonden en blauwe plekken gemaakt, op mijn voorhoofd, onder mijn sleutelbeen en een stuk of wat op mijn armen, ook met make-up. De lens die ik droeg was van het merk MesmerEyez.

P1070238

Deze mummiecupcakes had ik gemaakt om mee te nemen! Ik had ergens een plaatje gezien (op Pinterest of zo) en toen heb ik het nagemaakt. Zo cute!

P1070241

Verrassing! Met groen spul erin! Wel lekker groen spul hoor, het was lime curd met een beetje groene kleurstof. Ik had een keer eerder cupcakes gemaakt met dit spul er in, ook voor Halloween, en het leek me een ideale combi met de mummies. De cupcakes heb ik gemaakt met cupcakemix van dr. Oetker (gemak dient de mens!), het verband en de oogjes zijn van fondant, en de chocolade botercrème en de lemon curd heb ik zelf gemaakt.

Hebben jullie nog iets leuks gedaan met Halloween?

~Marieke

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s