Recept: Mug cookies

thumb2thumb3thumb1

Afgelopen week was ik even in de HEMA aan het snuffelen tussen de ‘blijmakers’, en daar vond ik een ‘mug cookie cutter’. Dit dingetje gaat mijn leven overduidelijk verbeteren en het kost maar één euro, dus ik kón het niet laten liggen! In deze blogpost vind je een recept voor koekjes die je goed kunt uitsteken.

P1070108

Dit is ‘em! Het is uitsteekvormpje waar een stukje uit is zodat je het koekje op de rand van je mok kunt zetten.

Ik heb twee soorten koekjes gemaakt met hetzelfde basisrecept; Vanille en chocolade.

P1070111-2

Dit zijn de ingrediënten voor vanillekoekjes. Dit is genoeg voor ongeveer 20 koekjes.

P1070117-2

Voor de chocoladekoekjes laat je het vanille-aroma weg, en vervang je 20 gram van de bloem door cacao.

P1070113

Eerst mix je de boter, suiker en melk (en vanille-aroma) met een mixer met deeghaken luchtig.

P1070114-2

Dan voeg je de droge ingrediënten toe en mix je het geheel met de deeghaken tot dat het een samenhangend deeg wordt. Vorm het deeg met je handen tot een bal en wikkel deze in plastic folie. Druk de bal een beetje plat en laat het deeg ongeveer een half uur rusten in de koelkast.

P1070123

Als je het deeg uit de koelkast haalt, verwarm je de oven voor op 160°C.

P1070125

Tijd om te rollen! Met een deegroller rol je het deeg tot een mooie egale lap. Zorg dat het oppervlak waar je op werkt bedekt is met een beetje bloem zodat het deeg niet vastplakt. Dan kun je de koekjes uitsteken met het vormpje.

P1070127

De uitgestoken koekjes leg je op een bakplaat. Ik heb een silicone bakmat gebruikt, maar bakpapier is ook prima. De koekjes gaan nu voor ongeveer 15 minuten de oven in.

P1070131

Om de koekjes te versieren gebruik ik pure chocolade en suikerhartjes. Voor de chocoladekoekjes heb ik glazuur gemaakt van poedersuiker en een klein beetje water. Heel simpel, maar het smaakt goed! Zorg dat je koekjes helemaal afgekoeld zijn voordat je begint met versieren, anders loopt de chocolade en het glazuur van de koekjes af.

P1070142

Ik breng een laagje chocolade aan op het koekje en doe er dan direct suikerhartjes overheen, zodat ze blijven zitten als de chocolade hard wordt. Hetzelfde heb ik gedaan bij de chocoladekoekjes, maar dan met het glazuur. Vervolgens laat je de koekjes een tijdje liggen zodat de chocolade en het glazuur kunnen uitharden.

P1070145

En dan is het tijd voor thee! Supercute toch? Deze koekjes maken ieder kopje thee een beetje mooier! Of je kopje koffie. Of warme chocolademelk. Alles wat je in een mok of kopje doet wordt eigenlijk beter met deze koekjes. En er passen best wel meer dan twee koekjes op je mok hoor! Ik heb het getest.

Ga jij deze koekjes ook bakken? Laat me even weten of het gelukt is en of ze lekker waren!

~Marieke

 

Dit artikel is geschreven voor HEMA Blog Academy. Lees mijn disclaimer en bezoek de HEMA Blog!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s