Nail-art: Herfstbladeren

P1070087thumb

De herfst staat weer voor de deur! Qua kleur is de herfst mijn favoriete seizoen. Mooie diepe en warme kleuren zijn helemaal mijn ding! Ik ga jullie laten zien hoe je deze op herfstbladeren geïnspireerde nail-art kunt maken!

P1070078klein

De eerste stap is het kiezen van de kleuren. Ik ben voor deze drie herfstige kleuren gegaan, HEMA Longlasting nailpolish in de kleuren #844, #860 en #852. Hier kun je je eigen creativiteit gebruiken, ik denk dat deze nail-art ook met felle kleuren of juist met pasteltinten ook erg leuk zal zijn! Of misschien een soort ombre-effect? Naast de drie kleuren heb je nodig: Een basecoat, een topcoat en een zwarte nagellak voor de accenten (een andere kleur kan ook, kies wat jij het mooist vindt).

vierkant1

1. Zet al je benodigdheden binnen handbereik. Zorg dat je een schone en vlakke ondergrond hebt. Houd ook nagellakremover en wattenstaafjes in de buurt, zodat je foutjes direct kunt corrigeren. Oh en ga nog even naar de wc. Hebben jullie ook altijd dat je opeens heel nodig moet als je net je nagels hebt gelakt? Niet handig!
2. Knip of veil je nagel in vorm en maak het nagelbed vetvrij met een watje met nagellakremover, zodat de nagellak goed hecht.
3. Iedere manicure begint met een basecoat. Dit zorgt ervoor dat je nagel niet verkleurd en dat je nail-art langer blijft zitten.
4. Maak in het midden van je nagel een V-vorm met de middelste kleur. Ik heb hiervoor een nail-artkwastje gebruikt. Je kunt ook het kwastje van de nagellak gebruiken als die niet te groot is, of een klein make-upkwastje (zoals een eyelinerkwastje).

vierkant2

5. Vervolgens vul je het bovenste V-tje in met de bovenste kleur.
6. En daarna het onderste V-tje met de onderste kleur.
7. Trek een met zwarte nagellak verticale streep in het midden van je nagel. Ik heb hier een klein kwastje gebruikt, maar als je die niet hebt kun je hier ook prima een cocktailprikker voor gebruiken.
8. Trek tussen de verschillende kleuren streepjes met zwarte nagellak.

P1070087klein

Met een laag topcoat maak je de nail-art helemaal af. Topcoat geeft glans en zorgt dat je manicure langer blijft zitten. Even goed laten drogen en je nagels zijn helemaal klaar voor het komende seizoen!

Ga jij deze nail-art ook maken? Laat het me weten via Twitter (@aDandelion) of Instagram (@dandelion.dandelion), vind ik leuk!

~Marieke

 

Dit artikel is geschreven voor HEMA Blog Academy. Lees mijn disclaimer en bezoek de HEMA Blog!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s