HEMA Blog Academy

header

Ongeveer een maand geleden zag ik een post op de Facebookpagina van HEMA: ‘Word blogger voor HEMA, schrijf je in voor de HEMA Blog Academy’. De informatie was vrij summier, maar het leek heel interessant. Ik heb me dus ingeschreven! Meestal ben ik niet zo’n geluksvogel, dus ik verwachtte er eigenlijk weinig van. Ik had er verder ook niet meer aan gedacht tot ik zo’n twee weken later een mail kreeg dat ik was uitgenodigd voor het HEMA Blog Academy event!

Het event vond plaats op 10 september in het hoofdkantoor van HEMA in Amsterdam. Het was een erg leuke en inspirerende middag. We hebben informatie gekregen over HEMA en wat HEMA’s doelstellingen zijn, we hebben veel tips en informatie gekregen over bloggen en er was een soort minicollege bloggen door Yara Michels van Chapter Friday. Heel leerzaam en inspirerend, en daarbij erg gezellig!

Wat is de bedoeling? HEMA is begonnen met een blog. Deze kun je vinden op blog.hema.nl. Er zijn 22 bloggers die samenwerken met HEMA om de blog te voorzien van leuke content. Op deze pagina kun je zien welke bloggers dat zijn. Daarnaast krijgt iedereen die meedoet aan de HEMA Blog Academy de kans om content te schrijven voor de blog. Je kunt een artikel insturen en als het goed genoeg is, wordt het artikel op de blog geplaatst. Verder krijg je feedback als je een artikel instuurt: wat er goed is, wat er beter kan en wat je eventueel anders kunt doen. Heel erg leerzaam en waardevol dus!

Mijn doel is om vanaf nu naast mijn andere artikelen maandelijks een artikel schrijven voor HEMA, in de hoop dat hij op de HEMA-blog geplaatst zal worden, maar vooral om feedback te krijgen en mijn blog te kunnen verbeteren! Deze artikelen komen ook op mijn eigen blog, ik zal er bijzetten dat het voor HEMA is geschreven. Daarbij zal ik ook een link plaatsen naar mijn (nog te schrijven) disclaimer, want ik vind het belangrijk dat jullie weten dat het artikel voor HEMA is geschreven, maar dat ik niet betaald krijg voor deze artikelen. Ik beslis zelf waar ik over wil schrijven en zal dus alleen dingen kiezen die ik zelf leuk vind. Verder geef ik altijd mijn eerlijke mening, ook in de artikelen voor HEMA. Jullie kunnen er dus op vertrouwen dat alle artikelen op mijn blog nog steeds gaan over dingen waar ik blij van word, en dat reviews eerlijke informatie bevatten.

Ik vind het een ontzettend leuke kans. Ten eerste omdat ik gewoonweg een ontzettende fan van HEMA ben. Opblaasbare Takkie’s en rookworsten, fijne nagellakjes, superleuke spulletjes voor op het bureau, fijn ondergoed, de beste tompouces van Nederland.. Ja, ik hou van HEMA. Ik denk dat de supermarkt de enige winkel is waar ik vaker kom dan bij HEMA, dus dat zegt wel genoeg! Daarnaast is het als beginnende blogger heel waardevol om feedback op je artikelen te kunnen krijgen van mensen die er echt verstand van hebben. Mijn doel is om mijn schrijfvaardigheden en fotografieskills te verbeteren en zo mijn blog nóg leuker en professioneler te maken. Daarbij is het natuurlijk mooi meegenomen dat ik met ieder artikel dat ik voor HEMA schrijf de kans heb om op de HEMA-blog te komen, wat meer bekendheid voor mijn blog en indirect ook voor mijn Etsy-winkel zal opleveren!

Houden jullie ook zo van HEMA? Voor welke artikelen staat HEMA voor jou op #1?

~Marieke

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s