Mijn werkplek!

P1060747blogP1060757blogP1060745blog

In oktober ben ik verhuisd naar het huis waar ik nu woon. Je weet hoe dat gaat, de belangrijke dingen gaan eerst en er blijft altijd iets over wat je nog wilt, maar waar je even geen tijd/zin/geld voor hebt. In mijn geval was dat een werkplek. Er stond nog een stapel dozen in mijn slaapkamer met boeken en allerlei handwerkspul. Als ik bezig ging met mijn naaimachine deed ik dat aan de eettafel, waarbij ik eerst alles moest opzoeken en uitstallen en als ik klaar was moest ik alles weer opruimen. Niet handig kan ik je vertellen. Maar nu heb ik een echte werkplek! Waar mijn naaimachine gewoon kan blijven staan. De dozen zijn allemaal uitgepakt en de spulletjes die daarin zaten hebben nu allemaal een eigen plek.

P1060747blog

Tadaaa! Het is gewoon een hoek van mijn slaapkamer, maar niet slecht toch? Ik ben er echt heel blij mee!

P1060748blog

Het bureau heb ik tweedehands gekocht via Marktplaats. Het is een bureau van Ikea (Micke), bijna nieuw! De bureaustoel (Ikea, Snille) komt bij mijn ouders vandaan, hij werd niet meer gebruikt dus ik mocht hem meenemen. De wielen zijn er wel af, maar dat maakt eigenlijk niet uit. Op het bureau zie je een docking station voor mijn telefoon (Philips AS351), een prullenbakje, een snijmat en natuurlijk mijn naaimachine (Pfaff Hobby 1132).

P1060757blog

Boven mijn bureau heb ik deze kaartenrekken opgehangen. Volgens HEMA zijn het eigenlijk fotorekken, maar ze zijn natuurlijk ideaal om al mijn kaartjes van Postcrossing in te bewaren! Naast dat het er gewoon heel leuk uit ziet, is het ook een voordeel dat je het heel makkelijk kunt veranderen. Ik kan gewoon andere kaarten voor zetten als ik op deze ben uitgekeken.

P1060761blog

Dit is de linkerlade van het bureau. Aan de linkerkant bewaar ik wat patronen, papier voor visitekaartjes, bubbelenveloppen om bestellingen in te versturen, en dergelijke. Aan de rechterkant van de lade zie je mijn uitgebreide collectie ritsen. Op de foto zie je het niet heel goed, ze zitten een beetje in de vakjes gepropt, maar het zijn er best veel. Ik denk dat het er op dit moment 120-150 zijn, in allerlei maten en kleuren. Verder bewaar ik in deze lade mijn stofschaar en rolmes, en nog wat andere handwerkbenodigdheden zoals haaknaalden.

P1060759blog

Dit is de rechterlade! Aan de linkerkant bewaar ik eigenlijk allerlei dingen, biasband, patroonpotloodjes, spelden, naalden, klittenband en elastiek.. Ga zo maar door. In bak aan de rechterkant bewaar ik zoals je ziet mijn garen met bijbehorende spoeltjes. Verder zie je nog lege spoeltjes, wat magneetknopen en mijn labeltjes. Achter de bak zie je nog een kleiner doosje met nog meer kleuren garen en daarnaast een rol patroonpapier.

P1060762blog

Naast mijn bureau heb ik deze plankjes opgehangen. Ik had de plankjes nog uit mijn oude huis, maar ik heb ze wel een beetje opgeleukt door ze mintgroen te verven. Op de bovenste drie planken staan studieboeken, random spulletjes en papieren in dozen en natuurlijk mijn bulbeertje.

P1060756blog

Op de onderste twee planken en in de dozen op de grond bewaar ik mijn handwerkspulletjes. In de dozen zit eigenlijk van alles, gordijnstof, wattine, fiberfill, zulk soort dingen. Naast de dozen staat de kap van mijn naaimachine, normaal staat die over mijn naaimachine als ik hem niet gebruik.
In de boxen op de onderste plank zit stof. In de doorzichtige box bewaar ik het katoen wat ik gebruik voor de items in mijn Etsy-winkel. In de paarse box zitten allerlei andere stoffen. Daarnaast staat mijn strijkijzer. Ik strijk mijn kleding echt nooit, maar als je met stof werkt is zo’n ding toch echt onmisbaar!
In de boxen op de andere plank zitten bollen met haak- en breigaren, haakprojectjes die nog niet af zijn en nog wat andere handwerkspulletjes. Verder staan er drie handwerkboeken, The Happy Hooker (haken), Get Hoooked (haken met textielgaren) en 300 Quilttips en Technieken (quilten). Ik heb nog een paar andere handwerkboeken, maar die staan denk ik bij mijn ouders, of ze zitten ergens in een vergeten verhuisdoos.

P1060745blog

Kittypic!

Wat vinden jullie van mijn nieuwe werkplek?

~Marieke

Een gedachte over “Mijn werkplek!

  1. Enjoyed examining this, very good stuff, thankyou. Talk sense to a fool and he calls you foolish. by Euripides. debgdedfeadc

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s