Update #2: Plantjes

P1060704blogP1060709blogP1060710blog

Het gaat goed met mijn plantjes! Hier en hier kun je mijn eerdere berichten over mijn plantenavontuurtje lezen. Er zijn helaas een aantal planten gesneuveld. Of eigenlijk moet ik zaden/pitten zeggen, want plantjes waren het nog niet. Maar gelukkig heb ik ook een aantal nieuwe aanwinsten!

De avocadopitten en de citruszaden zijn in de prullenbak beland. Mijn kat bleef de bakjes van de avocado’s maar omgooien, waar ik ze ook neerzette! Water is superinteressant blijkbaar. Ik werd er een beetje gestoord van. Ook zagen de pitten er niet echt uit alsof ze nog veel zouden gaan doen eigenlijk. Wat ik op internet had gelezen kon het ook wel een paar maanden duren voordat er worteltjes aan zouden komen, maar goed, ik heb het dus opgegeven. De citruszaden deden na bijna twee maanden ook nog helemaal niets. En er groeide hier en daar alleen een beetje schimmel op de potgrond, maar er was geen plant te bekennen. Op een gegeven moment groeide er een paddenstoeltje, toen was de maat vol. Ik heb nog wel wat zaadjes uitgegraven, maar daar was inderdaad nog helemaal niets mee gebeurd. Jammer maar helaas!

P1060702blog

Maar zoals je kunt zien is mijn vensterbank alles behalve leeg! Ik heb de plantjes uit de eierdozen in andere potjes gezet en ik heb een aantal nieuwe plantjes gezaaid. De muntplant aan de linkerkant heb ik trouwens in de winkel gekocht. Hij is ondertussen al twee keer zo groot als hij was, terwijl ik er al een aantal keer wat heb afgeknipt. Gaat goed dus!

P1060704blog

Dit zijn twee courgetteplantjes. Heel grappig, er zitten verschillende soorten blaadjes aan! Eerst kwamen die langwerpige blaadjes, maar sinds een paar dagen begonnen de rondere blaadjes te groeien. En zoals je ziet zit ook al een soort knopje aan voor het volgende blaadje. De langwerpige blaadjes zijn glad, terwijl wel op de rondere blaadjes allemaal kleine  haartjes zitten, zoals ook op een courgette zit. I’m excited! Ik hoop dat er over een tijdje echt courgettetjes aan gaan groeien.

P1060713blog

Deze joekel wordt een zonnebloem!

P1060706blog

Je ziet ze bijna niet, maar in deze potjes komen de eerste aardbeienplantjes op!

P1060708blog

Hallo, babyplantje!

P1060709blog

Dit leuke blikje kwam ik tegen bij een budgetwinkel toen ik met mijn nicht aan het winkelen was. Ik had nog geen tomaten, dus die kon ik niet laten staan! Al heel snel kwamen er plantjes op. Als ze zo blijven doorgroeien dan moet ik over een paar weken al een nieuwe pot voor ze gaan kopen!

P1060710blog

Dit zijn de paprikaplantjes (onder) en basilicumplantjes (boven) die in de eierdozen stonden. Ik heb de beste plantjes in een nieuw potje gezet! Helaas groeien ze sinds ik ze heb overgezet bijna niet meer. Behalve dan dat ene blaadje van de basilicum dat duidelijk groter is dan de rest. Misschien heb ik de wortels toch een beetje beschadigd met overzetten? Nou ja, ze leven nog wel in ieder geval, dus ik heb goede hoop dat ze binnenkort weer verder gaan groeien! Ik heb gisteren plantvoeding gekocht, dus dat zal ze ook wel helpen.

P1060712blog

Met de munt- en de basilicumplant gaat het ook prima! Ik zal ze binnenkort ook even opdelen en in andere potten zetten, want deze bekertjes worden een beetje te klein. De basilicum heeft alleen luizen opgelopen! Daarom staat hij ook een beetje afgezonderd in de vensterbank. Ik ben hem nu om de paar dagen aan het afspoelen, dat lijkt wel goed te helpen. Ik wil er geen spul tegen luis op spuiten, omdat het basilicum is en ik het in mijn eten wil doen. Ik blijf gewoon spoelen en binnenkort zet ik de plantjes in verse grond en andere potjes. Hopelijk gaan die luizen dan eindelijk weg! En daarmee de mieren, want nu het mooi weer is en ik de achterdeur open heb, komen er allemaal mieren in de basilicumplant zitten, vanwege de luizen! Heel fijn dat ze de bladluizen opeten, maar ik vind mieren binnen toch niet echt een goed idee.

In de witte pot zijn komkommers gezaaid en in de vijfde bruine pot zit nog meer munt. Daar komt nog niets op, maar hopelijk zullen daar binnenkort ook plantjes te zien zijn!

Hebben jullie nog tips tegen bladluis?

~Marieke

Advertenties

4 gedachten over “Update #2: Plantjes

  1. Wat schrijf je leuk en wat heerlijk zo’n vensterbank vol groen leven! Mijn mint plantje begint nu te spruiten maar ik zie dat jouw aarde echt een stuk natter is dan hoe ik het behandel. Gaat het sneller als de aarde drassig is? Ben benieuwd naar de volgende update 🙂 Liefs

    • Bedankt voor het compliment Tessa! Wat het water betreft, ik doe het eigenlijk een beetje op gevoel. Maar echt drassig lijkt me niet goed, dan verdrinken de kleine plantjes denk ik. Ik denk dat de aarde hier natter lijkt dan het is, de plantjes hadden vlak voor de foto’s water gekregen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s