Loena is jarig!

DSCF4219 P1060682 DSCF4573

Ik ben een crazy cat lady. Ontkennen heeft geen enkele zin. Ik kom er ronduit voor uit: I love cats. En dan vooral eentje in het speciaal.. Mijn eigen Loena. Vandaag is zij al weer 4 jaar geworden! Even een waarschuwing: Deze post bevat kattenfotospam. Dus als je niet van katten houdt – wacht, who am I kidding? Wie houdt er nou niet van katten?!

DSCF3531

Dit is Loena toen ik haar iets minder dan 4 jaar geleden heb opgehaald. Kijk nou hoe klein een fluffy ze was! Ik wilde graag een kitten omdat ik toen nog bijna ieder weekend naar mijn ouders ging. Kittens kunnen veel makkelijker wennen aan busreizen, en dat ging inderdaad prima. De eerste paar keer was ze best onrustig, maar daarna was ze eigenlijk al gewend en ging ze rustig liggen slapen in haar reismandje.

kleingroot

Bijna niet te geloven toch? Hoe tiny fluffball in big fluffball is veranderd!

grootslapen

Loena’s grootste hobby is slapen. Zonder twijfel. En dan het liefst in een beetje gekke posities. Dus gewoon languit op de grond, of met haar gezicht ergens tegenaan gedrukt.. Ik weet ook niet wat dat is, maar het levert altijd wel grappige kiekjes op.

grootdoos

Karton is haar grootste liefde. Je kunt nog zo veel fancy kattenspeeltjes voor haar kopen, dozen blijven toch altijd nummer één. Maakt niet uit hoe groot of klein ze zijn, al zijn kleine doosjes wel een beetje frustrerend (want daar kan ze niet in liggen).

DSCF4721

In haar vrije tijd doet Loena aan boomklimmen. Ja, dat zwart-witte vlekje linksboven in de boom is Loena. Want ja, vanuit de boom kun je de vogels veel beter zien. Dat is haar andere hobby, vogels proberen te vangen. Af en toe lukt het ook nog.. Vorige week kwam ze zo maar met een beflijster door het kattenluik (ja, dat is een bestaande vogel). Grootste vangst ooit! Al vind ik het persoonlijk toch wat minder leuk… Maar ja, jachtinstinct hoort erbij. Gelukkig komt ze niet zo vaak met vogels thuis. Vaker met spinnen en vlinders, daar word ik ook niet zo heel blij van eigenlijk, vooral niet als ze nog leven en dan door je huis gaan rennen/fladderen.

DSCF4249

Soms kan ik haar ook wel achter het behang plakken hoor! Als ze weer eens haar nagels in de bank zet, als ik thuis kom en mijn hele huis zit onder de modderige pootafdrukken, als de halve keuken vol ligt met brokjes omdat mevrouw haar brokjes graag uit haar schaaltje haalt voor ze gaat eten, als ze om half 4 ’s nachts besluit dat het party time is… Overal zit wit haar, want ze gaat áltijd naast het voor haar bedoelde kleedje liggen, mijn kleding zit altijd vol met haar. Ze vind het ook erg leuk om dingen om te gooien (vooral ’s nachts) en te knagen aan planten en te graven in de aarde van de planten… Nee, niet grappig. Gelukkig kondigt de blik zoals hierboven al aan dat er iets uitgevreten gaat worden, dus dan kan ik haar een beetje in de gaten houden.

groottoetje

Maar hoe kun je nou boos blijven als ze zo’n toetje trekt? Dan smelt je toch gewoon?

valentijnsloena

Het mag wel duidelijk zijn dat Loena mijn favoriete kat van de hele wereld is. Ze is hartstikke verwend ook.. Terwijl ik dit typ ligt ze bijvoorbeeld op mijn bed te slapen. Mijn huis ligt vol met kattentroep, voor het geval ze ooit ergens mee wil spelen (wat niet zo vaak is, want propjes en haarelastiekjes zijn veel leuker dan kattenspeelgoed). Overal liggen kleedjes en doosjes als potentiële slaapplekjes er staat altijd vers water en fancy kattenvoer voor haar klaar. Ze heeft ongeveer 628 koosnaampjes… What can I say? I love her to bits! En ik denk dat het wederzijds is, want af en toe verschijnt er een hartjesvorm in haar vacht, dat moet toch een teken zijn? Gefeliciteerd Loena!

Hebben jullie ook huisdieren die langzaam je huis overnemen?

~Marieke

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s