Postcrossing: April 2014

2014-04-16 Russia 2014-04-16 USA 2014-04-16 Japan

Postcrossing.com is een website waarop je een profiel kunt aanmaken waarmee je kaartjes kunt uitwisselen met mensen over de hele wereld. Het is gratis, maar je moet natuurlijk wel kaartjes en postzegels kopen. Sinds augustus 2011 mag ik mijzelf Postcrosser noemen, ik doe het alleen te weinig. Op de een of andere manier vergeet ik vaak kaartjes te sturen! Maar wat is nou een betere manier om mezelf te stimuleren regelmatiger te Postcrossen dan mijn  bloglezers er bij te betrekken? Bij deze dus. Want het is echt heel erg leuk om te doen. Kaartjes uitzoeken voor mensen, kaartjes in je brievenbus vinden.. Het is gewoon heel gezellig.

Je kunt je dus gratis aanmelden op Postcrossing.com, waar je een profiel in kunt vullen. Als je een kaartje wilt sturen dan klik je op ‘send a postcard’ en dan krijg je een profiel en een adres van iemand in beeld. Aan de hand van het profiel kun je dan bedenken wat voor kaart je naar iemand wilt sturen. Je krijgt bij het adres ook een ‘Postcard-ID’, die je op de kaart moet schrijven. De ontvanger kan de kaart daarmee registreren na ontvangst. Als je een adres hebt aangevraagd, wordt jouw profiel weer verstuurd naar iemand anders die een adres aanvraagt. Je krijgt dus ongeveer evenveel kaartjes thuisbezorgd als je zelf verstuurd. Je hebt een maximum aantal adressen dat je tegelijk kunt aanvragen. Daarna moet je wachten tot je kaarten zijn aangekomen en geregistreerd door de ontvanger, dan kun je weer een nieuw adres aanvragen. Hoe meer kaarten je hebt verstuurd, hoe meer kaarten je tegelijk ‘onderweg’ mag hebben. Op de website kun je bijhouden welke kaarten je hebt verstuurd en ontvangen. Je kunt scans of foto’s van je kaartjes uploaden voor je galerij en je kunt ook kaarten toevoegen aan je favorieten.

Ik heb van de week weer een aantal kaartjes verstuurd.

2014-04-16 China

Deze kaart heb ik verstuurd naar Yanqing in China. Ze vraagt om een kaarten met afbeeldingen van de omgeving en schrijft dat ze graag iets zou lezen over andere culturen en gebruiken. Ik heb wat geschreven over het zoeken van kievitseieren.

2014-04-16 Japan

Deze kaart heb ik gestuurd naar Karmen uit Polen, die in Japan woont. Ze schrijft in haar profiel dat ze van uilen hield, vandaar deze kaart.

2014-04-16 USA

De Friese klompjes zijn onderweg naar Tiffany in de Verenigde Staten. Ze wil graag kaarten ontvangen waar iets op staat dat typerend is voor de regio.

2014-04-16 Russia

Deze eekhoorntjes zijn voor Yulia uit Rusland. Ze schrijft dat ze van dieren houdt, waaronder van eekhoorns. Het zijn geen echte eekhoorns, maar nog steeds een hele schattige kaart vond ik!

2014-04-16 Germany

Harry uit Duitsland wil graag kaarten met landschappen of van de regio. Dus nu heeft hij beide!

Persoonlijk vind ik ‘groeten uit’-kaarten en kaarten met gebouwen en landschappen en dergelijke het minst leuk om te sturen en te ontvangen. Maar ze zijn wel heel erg gewild, heel veel Postcrossers krijgen wel graag zulke kaarten. Ongeveer de helft van de kaarten die ik verstuur zijn dus wel zulke kaarten, want je wilt toch een beetje je best doen om mensen iets te sturen wat ze graag willen natuurlijk, dat is een beetje de sport. Zelf krijg ik liever kaartjes zoals de uil en de eekhoorntjes hierboven. Gelukkig heb je in je profiel voldoende ruimte om aan te geven wat je leuk en minder leuk vindt. Dat geeft geen garantie natuurlijk, ik heb ook al eens een kaart gekregen met een gele graafmachine erop en ik ben niet bepaald een gele graafmachine kind of girl. Maar dat hoort er toch een beetje bij, je hebt altijd kaarten die je leuker of minder leuk vindt dat andere. Maar ik kan wel zeggen dat de meeste mensen – net als ik – echt hun best doen en nadenken over wat voor kaart ze je sturen, dus ik krijg overwegend leuke kaarten met leuke tekstjes er op!

Mijn bedoeling is om vanaf nu af en toe een Postcrossing update te doen, met de leukste kaarten die ik heb verstuurd en heb ontvangen. Iedere maand of zo. Dan heb ik een goede stimulans om het niet te vergeten! Want dat is eigenlijk zonde, daar is het veel te leuk voor.

Kenden jullie Postcrossing al? Is het iets wat je zelf ook zou willen doen?

~Marieke

Advertenties

2 gedachten over “Postcrossing: April 2014

  1. Pingback: Bestelling: Papierdier! |

  2. Pingback: Mijn werkplek! |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s