Update: Plantjes

P1060647blogP1060648blogP1060651blog

Iets meer dan drie weken geleden liet ik jullie zien dat ik plantjes had gezaaid. Ondertussen zit ik niet meer alleen naar modder te kijken, maar er groeien echt plantjes! Zo leuk!

De basilicum begon het eerst te groeien en daarna kwamen er ook hele kleine groene dingetjes omhoog in het potje met munt.

P1060647blog

De basilicum is al flink gegroeid zoals je kunt zien. Het ruikt ook al echt heel sterk. De muntplantjes zijn nog maar heel klein, maar die kwamen ook later boven dan de basilicum en het waren ook echt minuscule groene stipjes toen. Het is bijna niet te geloven dat die groene stukjes nu al echt kleine plantjes zijn, zo mini waren ze! Stiekem hoop ik dat het nu opeens heel snel gaat groeien, want dan kan ik muntthee maken! Maar ik zal nog even geduld moeten hebben denk ik.

P1060651blog

Kijk nou, zulke schattige kleine muntplantjes!

P1060648blog

De paprikaplantjes zijn ook al lekker aan het groeien! Niet allemaal zoals je kunt zien, per rondje heb ik drie zaadjes geplant, maar die andere komen vast ook nog wel! De eierdozen zien er ondertussen wel een beetje vies uit, ze nemen het water op natuurlijk.. Maar ach, als de plantjes groot genoeg zijn zet ik ze toch in een echt potje.

De citruszaadjes die ik heb geplant doen nog niets, maar ik had ook gelezen dat dat wel zes weken kan duren, dus we wachten af. Ook de avocadopitten doen nog helemaal niets, maar volgens de websites en filmpjes die ik heb gezien kan het maanden duren voordat daar worteltjes uit komen en nog maanden langer tot er een plantje uitkomt, dus ik moet nog maar even geduld hebben denk ik!
En er ondertussen voor zorgen dat de kat niet met haar pootjes in de bakjes water van de avocadopitten zit, want blijkbaar is dat heel erg leuk. Ik heb de pitten al naar de andere vensterbank verplaatst, want de kat heeft ze echt wel tien keer omgegooid. Zucht. Ach ja, dat heb je met katten. Gelukkig blijft ze van de plantjes verder af, en aan de bekertjes komt ze ook niet meer nu ze in de andere vensterbank staan.

Hoe is het met jullie lente in huis?

~Marieke

Een gedachte over “Update: Plantjes

  1. Pingback: Update #2: Plantjes |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s